1/13/2024

Xerrada al Voltreganès: Com serà el poble on vius?

La Plana de Vic, aquell petit paradís de què parlava el poeta Verdaguer, en pocs anys ha sofert grans transformacions, amb tots els aqüífers d'aigua contaminats i cada cop més eixuts, amb un aire gairebé irrespirable que ens posa al podi de les regions amb pitjor qualitat de l'aire d'Europa, i amb la terra fèrtil al llindar d'esdevenir anecdòtica, en una plana històricament agrícola.

Mentrestant, cada municipi continua fent previsions urbanístiques de creixement, amb noves barriades, nous polígons i fins i tot noves carreteres. Sense cap coordinació ni visió de conjunt, l'urbanisme a la Plana de Vic segueix sent una eina més de finançament municipal, que no pas per plantejar solucions als reptes col.lectius que tenim.

Per això des de la plataforma Per una Plana Viva! us convidem a participar de la xerrada "Com serà el poble on vius?", el proper divendres 19 de gener, a 2/4 de 7 del vespre, a la Casa Museu del Voltreganès a les Masies de Voltregà (Vinyoles). 

A la xerrada analitzarem què ha passat els últims anys, com planifiquem els nostres pobles i buscarem alternatives urbanístiques amb la implicació i la complicitat de la gent.

L'acte comptarà amb les intervencions de:

18.30h Marta Carrasco (Urbanisme i sostenibilitat. Planifiquem pobles vius)
18.50h Helena Majó (Creixement urbà a la Plana de Vic
19.10h Gerard Serrat (Fer nostre l'urbanisme)
Tot seguit: Visita a l'exposició etnogràfica de la Casa Museu del Voltreganès.

Vine i participa Per una Plana Viva!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada