5/26/2022

S'aproven les primers mocions de "Per una plana viva!"

Aquesta setmana s’ha aprovat la moció de «Per una plana viva. Pel compliment de la llei dels Espais Agraris. Cap a un planejament urbanístic sostenible» a quatre consistoris de la Plana de Vic; a Torelló, Hostalets de Balenyà, Folgueroles i Manlleu, per unanimitat a tots els pobles, menys a Manlleu que hi va haver una abstenció. La plataforma «Per una plana viva!», que agrupa més de quaranta entitats de la comarca d’Osona, té la intenció d’entrar durant aquest any aquesta moció, amb propostes de caràcter territorial, a tots els ajuntaments de la Plana de Vic, demanant una visió de conjunt per protegir aquest mosaic agroforestal únic.

Concretament la moció demana a la Generalitat de Catalunya el desplegament de la Llei d’Espais Agraris; i al Consell Comarcal d’Osona que lideri un pacte pel territori (o Carta del Paisatge), i la creació d’una agència per la pagesia o banc de terres. Al mateix temps, els ajuntaments es comprometen, en la mesura del possible, a la protecció dels espais naturals i agrícoles, aprofitant primer de tot el què ja hi ha construït. També es comprometen a la realització d’un mapa de sòls per catalogar els diferents espais agraris de cada municipi.

Pel què fa a la Llei 3/2019 dels Espais Agraris, precisament dijous passat, 26 de maig, membres de la plataforma Per una Plana Viva! es van reunir, conjuntament amb la Margarida Feliu, vicepresidenta 3a del Consell Comarcal d’Osona, amb el secretari d’Agenda Rural, Oriol Anson, i Josep Arderiu, Director d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Catalunya Central. Segons Oriol Anson, la Llei d’Espais Agraris només es desplegarà als territoris que ho demanin, i va emplaçar a la plataforma a començar-hi a treballar aquesta tardor.

La Plana de Vic, 30 de maig de 2022

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada