11/27/2022

50 entitats d’Osona s’oposen al macrofestival de Nadal que es vol organitzar a Folgueroles

Segons hem pogut saber aquests darrers dies, una empresa privada ha demanat permisos per organitzar un macrofestival de Nadal en uns terrenys que ha llogat entre els termes de Folgueroles i Tavèrnoles. En la delicada situació que ens trobem de sequera, i d’una necessitat imperiosa d’estalvi energètic no entenem com es pretén fer concerts i pistes de gel en sòl d’alt valor agrícola i forestal limítrof amb l'Espai Natural Protegit de Les Guilleries- Savassona.

La despesa d’aigua per una pista i un tobogan de gel és injustificable quan acabem d’entrar en nivell d’alerta de sequera i l’energia elèctrica per mantenir aquest tipus d’equipament és l’equivalent al de 6 habitatges durant tot un any. El tipus d’activitat plantejada amb l’actual situació d’estrès hídric dels boscos incrementa, a més, el risc d’incendis en un espai natural explícitament protegit.

Per altra banda, tot i que es demana permís per un aforament de 1.900 persones, s’estan preparant 2.800 places d’aparcament, el que ens indica que l’aforament real seria d’unes 8.000-9.000 persones diàries durant tot un mes, i sobrepassaria de llarg els permisos demanats i les mesures de seguretat que una infraestructura d’aquest tipus ha de tenir. Cal tenir en compte que la carretera que dóna accés en alguns punts no permet que es creuin dos vehicles, i això provocarà importants problemes de mobilitat i de seguretat, sobretot si calgués fer una evacuació en cas d’emergència.

En un moment de crisi energètica i climàtica, alarmant situació de manca d’aigua, amb una tendència clara cap al retrocés de les activitats agrícoles, cal que ens oposem tots i totes a aquests models de macrofestivals que només beneficien als promotors i que impliquen grans perjudicis a la població del municipi i el medi ambient, ja que estan totalment descontextualitzats i desvinculats del territori que els acull.

Des de Per una Plana Viva, demanem coratge a les administracions implicades per aturar aquest despropòsit. 

Per una Plana Viva diem:

❌ NO al Festimarket nadalenc El Caganer (Folgueroles)

Perquè….

✅ SÍ als esdeveniments dimensionats al territori
✅ SÍ a la circulació sostenible
✅ SÍ a la preservació dels espais agraris
✅ SÍ a les iniciatives sorgides dels habitants del territori
✅ SÍ a l’estalvi d’aigua
✅ SÍ a l’ús d’energies sostenibles
✅ SÍ a la seguretat
✅ SÍ a la qualitat de vida dels habitants de la comarca en general i de Folgueroles en particular
✅ SÍ a un turisme sostenible i respectuós amb el medi ambient
✅ SÍ a la preservació de paisatges rics en biodiversitat com aquest …

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada