3/12/2021

Manifest Per una plana viva (2021)

 

Les propostes de nous creixements urbanístics i infraestructures en terrenys rústics, plantegen molts dubtes sobre el futur de la Plana de Vic. Creiem que és urgent un canvi de model de planificació territorial que miri la Plana de Vic com un tot, que permeti aturar l’augment de la superfície urbanitzada, dignificar i donar ús al que ja tenim construït, i salvaguardar els terrenys agrícoles i els espais naturals.

- Volem protegir el terreny agrícola. Necessitem pagesos i pageses.
- Volem donar ús als habitatges buits. Cal aturar la contínua expansió urbanística.
- Volem pobles compactes per fer possible el petit comerç.
- Volem reduir la mobilitat amb vehicle privat, afavorir el transport públic i l’ús de la bicicleta.
- Volem mantenir espais agraris i naturals de lleure i per fer esport amb respecte, indispensables per la salut física i mental.
- Volem recuperar aqüífers, rius i rieres. Cal fer un ús racional de l’aigua.
- Volem mantenir i millorar la biodiversitat del territori.
- Volem un model energètic descentralitzat, participat per la ciutadania i basat en renovables. Posar grans pacs solars en terra fèrtil és un despropòsit.
- Volem un model econòmic més diversificat, dimensionat a la comarca, sostenible i que generi llocs de treball dignes.

Som moltes les persones i les entitats que volem ajudar a construir un altre model territorial per a la Plana de Vic amb una mirada de conjunt, i que posi en qüestió el sistema de finançament i l’organització municipal. Un model que tingui en el punt de mira el bé comú i el llarg termini. Un model que treballi per reduir les desigualtats, perquè entenem el progrés com un aprofundiment del coneixement al servei de l’estat del benestar i la democràcia. Recuperem la idea del bé comú.

11 de març de 2021

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada