3/05/2021

Presentació de la plataforma PER UNA PLANA VIVA

 
Us convidem a la presentació de la plataforma “Per una Plana Viva!” el proper dijous 11 de març, a 2/4 de 8 del vespre, al Teatre Auditori de Calldetenes. 
- Lectura del manifest amb Víctor Sunyol i representants de les entitats adherides.
- A continuació, xerrada i debat amb l’arquitecte i professor d’urbanisme Carles Crosas, “Tenim un pla per la Plana?”
- Hi haurà un tastet musical amb Guillem Roma.
 
La proposta de creixements urbanístics d’alguns ajuntaments, la projecció de nous polígons, parcs solars en sòl rústic, o la planificació de nous vials i variants; plantegen molts dubtes sobre el futur de la Plana de Vic. Per això, una bona colla d’entitats d’Osona, hem recuperat la idea de “Per una Plana Viva”, una plataforma transversal que ja havia funcionat 10 anys enrere, per continuar treballant els reptes territorials de conjunt de la Plana de Vic. Més enllà de les guerres particulars de cada ajuntament, cal tenir una visió més amplia del territori; que permeti salvaguardar l’espai agrari, aprofitar i dignificar els espais ja construïts, revitalitzar pobles i barris per fer viable el petit comerç, i reduir la necessitat de mobilitat privada.

Per fer front els reptes del present, ens cal una nova mirada territorial, que superi la visió municipal. Una mirada que posi en valor els recursos naturals de què disposem, que són vitals. Que posi en valor els terrenys agrícoles i la pagesia que són element clau de qualsevol pla de futur. Cal aturar l’expansió urbana que ens fa dependents del cotxe; i construir ciutats i pobles de proximitat; que permetin la vida sense cotxe. Uns pobles i ciutats sense edificis buits, amb la densitat i diversitat d’usos necessàries per permetre el petit comerç, la compra a peu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada