1/18/2022

Xerrada "La importància dels espais agraris" amb David Vivet, Sergi Saladié i Gemma Arrom

La importància dels espais agraris en la transició energètica. Aquest és el títol de la jornada que hem preparat les diverses entitats de la plataforma Per Una Plana Viva! Per el divendres 28 de gener, a partir de les 19h, a l’Aula de Cultura de Sant Julià de Vilatorta. Es tracte d’una activitat que hem pensat en dues parts;

- Primer unes breus exposicions amb:

David Vivet, enginyer agrònom i tècnic d’Unió de pagesos sobre la importància dels espais agraris i l’esperit de la llei d’espais agraris del 2019.

Sergi Saladié, Geògraf de la Universitat Rovira i Virgili, sobre el decret de renovables.

Gemma Arrom, cooperativa Set Fonts Energia, sobre els passos pràctics per crear una cooperativa energètica aprofitant les teulades de pobles i ciutats.

- Segona part, amb debat dels assistents i representants de les entitats per preparar una estratègia conjunta de defensa dels espais naturals i agrícoles de la Plana de Vic. Davant de la continua fragmentació d’aquesta plana agrícola, creixement de la taca urbana, i augment de la mobilitat privada, plantejarem propostes que posin en valor aquest paisatge. Debatrem estratègies que puguin fer possible l’aplicació de la llei d’espais agraris, i que donin resposta als reptes que tenim de crisi climàtica i social, canvis ambientals i transició energètica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada