5/22/2022

Per una plana viva!

 

La Plana de Vic és un important mosaic agroforestal que conviu amb la trama urbana en una veritable "ciutat agrària". El seu paisatge es manté en un difícil equilibri amenaçat per la creixent urbanització.

Mantenir aquests espais agrícoles és imprescindible no sols per a la connectivitat ecològica. El sector primari a la Plana de Vic és clau pel conjunt de l'àrea metropolitana de Barcelona. Aquesta mena d'espais proporcionen flexibilitat, estabilitat i resiliència a les poblacions davant els canvis ràpids que poden sobrevenir. En un context de crisi social i climàtica, els terrenys agrícoles són en sí mateixos un bé valuós no renovable i absolutament estratègic.

La Plana de Vic sembla estar apropant-se a un llindar en el què serà precís decidir si les seves bases i patrimoni agrícola han de seguir existint...

Des de la plataforma Per una plana viva! impulsem una moció ciutadana perquè s'apliqui la Llei 2019 d'espais agraris, i a la vegada s'avanci cap a un planejament territorial amb visió supramunicipal o Pacte pel territori.

Suma't a la plataforma!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada