4/07/2022

Èxit de la matinal d'activitats a Calldetenes

Una vuitantena de persones vam participar aquest passat diumenge 3 d’abril a la matinal d’activitats organitzada per la Plataforma Per Una Plana Viva!, on vam fer una caminada pels nostres paisatges i acte seguit vam presentar públicament la moció que volem entrar a tots els ajuntaments.

A la caminada vam poder apreciar el valor que té el mosaic agroforestal de la Plana de Vic, i els perills que suposa la seva contínua urbanització i fragmentació, amb explicacions a càrrec de Carles Martorell (Grup de Naturalistes d’Osona) i de Gil Erra (Club Excursionista de Calldetenes i Adoberies No). Van ser 4km de passejada entre camps de conreu, rouredes, margues i turons testimoni als entorns de Calldetenes, punt on vam començar la ruta.

A les 12h va tenir lloc la presentació de la moció, a la plaça Onze de Setembre de Calldetenes. Està previst portar-la als plens municipials de tots els ajuntaments de la Plana per tal que s’aprovi. El document fa un seguit de demandes concretes, proposant la creació d’eines i instruments per avançar cap a una planificació conjunta i coherent a tota la Plana de Vic, que posi en valor aquest mosaic agroforestal, i que posi límits als creixements urbanístics i d’infraestructures. En el mateix acte, les persones i entitats presents vam començar a repartir-nos els ajuntaments, per arribar al màxim de poblacions possibles, tot fent xarxa.

Podeu trobar el text de la moció en aquest enllaç, si voleu presentar-la al vostre municipi no dubteu en contactar-nos!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada