3/28/2022

Passejada pels nostres paisatges i presentació de la moció Per una plana viva

El proper diumenge 3 d’abril la Plataforma per una Plana Viva hem organitzat una matinal d’activitats per descobrir els entorns i els valors de la Plana de Vic; alhora que presentarem públicament el document que volem entrar a tots els ajuntaments.

10h - Una passejada pels nostres paisatges. Serà una caminada de 4km, que sortint de la Plaça Onze de Setembre de Calldetenes, pretén mostrar el valor del mosaic agroforestal de la Plana de Vic, i els perills que suposa la seva contínua urbanització i fragmentació. Les explicacions seran a càrrec de Carles Martorell (Grup de Naturalistes d’Osona) i de Gil Erra (Club Excursionista de Calldetenes i Adoberies No).

12h - Presentació de la Moció. A la mateixa Plaça Onze de Setembre, es presentarà el document que es vol entrar a tots els ajuntaments de la Plana de Vic, en forma de moció, per ser aprovada als diferents plens municipals. El document fa un seguit de demandes concretes, en el sentit de defensar una planificació conjunta i coherent a tota la Plana de Vic, que posi en valor aquest mosaic agroforestal, i que posi límits als creixements urbanístics i d’infraestructures. En el mateix acte, les persones i entitats podrem començar a repartir-nos els ajuntaments, per arribar al màxim de poblacions possibles, tot fent xarxa.

QUÈ DEMANA LA MOCIÓ CONCRETAMENT?


-Que la Generalitat desplegui a Osona la Llei d’espais agraris.

-Que a la Plana de Vic es faci una Carta del Paisatge, que és un pacte pel territori entre tots els agents (institucions, societat civil i agents econòmics)

-La creació d’una agència de dinamització de la pagesia, que faci de banc de terres per acompanyar i promocionar noves incorporacions a pagès.

­-El compromís dels ajuntaments per aprofitar el que ja hi ha construït, i la realització d’un mapa de sòls per posar en valor els terrenys agraris.

Fi de festa amb música. Marc Ginestà tocarà, entre d’altres, la cançó “Terra!” de Josep Mª Puigdomènech.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada